Соопштенија

Интервју со менаџмент консултант: Разликата меѓу консултант и ментор во поддршка на компаниите

На 18 Јануар 2022 од 09:00-09:30 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Разликата меѓу консултант и ментор во поддршка на компаниите” со Игор Мишевски, член на Управен одбор на МКА 2000. Интервјуто го води претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков.

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Коучинг како пристап за организациски развој

На 14 Декември 2021 од 09:00-09:30 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Коучинг како пристап за организациски развој” со Глигор Михаиловски, член на Управен одбор на МКА 2000. Интервјуто го води претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Значењето на Евалуацијата во функција на општествениот развој

На 21 Ноември 2021 од 15:00-15:30 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Значењето на Евалуацијата во функција на општествениот развој“ со Влатко Данилов, член на Надзорен одбор на МКА 2000. Интервјуто го води претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков.

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Пристап до финансии – правилна подготовка на МСПа за можностите во Македонија и странство

На 20 Јули 2021 од 15:00 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Пристап до финансии – правилна подготовка на МСПа за можностите во Македонија и странство” со Александар Целески како специјален гостин.

Read more...

Панел дискусија: Важноста на евалуацијата за развојот на општеството

    Онлајн панел дискусијата на тема „ВАЖНОСТА НА ЕВАЛУЦИЈАТА за развојот на општеството“ е во организација на МКА 2000 и на Македонската Мрежа за Евалуација (МЕН) која функционира како дел на МКА2000. Учеството е отворено за секој заинтересиран, особено оние кои имаат практики на давање на консултантски услуги, технички вештини кои ги пренесуваат на своите клиенти, менторска поддршка, кои прават евалуација, развиваат предлог проекти, правење оценки на потреби за обука, обучуваат други лица. Панелисти ќе бидат сегашни и поранешни членови на МКА [...]

Read more...

Известување до медиумите

Скопје, 24 јуни 2021 Во четвртокот, 24 јуни во Јавна соба, Скопје со почеток од 17:00 се одржа свечено доделување на плакети на досегашните 4 претседатели на Асоцијација на менаџмент консултанти – МКА-2000 кои ја извшуваа својата функција од основањето на МКА2000 на 18 мај 2000 до денес. Плакетите им беа доделени за особен придонес кон промоција на менаџмент консалтингот и раководење со МКА 2000 во различни периоди и тоа: Љубомир Трајковски (2000-2009г.) Живко Димов (2009-2011г.) Ристо Иванов (2011-2015 г.) Влатко Данилов (2015-2021г.) Оваа активност [...]

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Процес на сертификација на CMC консултант

Во рамките на месецот на консултантството, започнавме со серијата настани на т.н. „интервјуа со менаџмент консултант“ кои ги води Данчо Димков, претседател на МКА 2000. На 17 јуни 2021 од 18:00 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултантка на тема “Процес на сертификација на CMC консултант“со Бети Деловска, одговорна за CMC одброт на МКА 2000. Овој настан се организира по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 [...]

Read more...

ЈАВЕН ПОВИК за кандидати кои сакаат да се стекнат со звањето Сертифициран менаџмент консултант CMC®

CMC® – Certified Management Consultant – е меѓународен бренд и знак за квалитет кој вклучува највисоки стандарди во деловното советување и придржување до Етичкиот кодекс на менаџмент професијата. Асоцијацијата за менаџмент консалтинг “МКА-2000”, како единствена ополномоштена организација во Република Македонија за спроведување на процесот на сертификацијата за CMC®, ги повикува заинтересираните кандидати да поднесат пријави за сертификација. Loading…

Read more...

Панел Дискусија: Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици

На 14ти Јуни 2012, од 13:00-15:00 ч. се одржа втората панел дискусија на тема „Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици“. Овој настан се организираше по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 јуни 2011, а е во рамките на месецот на консултантството, што го организира МКА 2000. Панелисти беа: Глигор Михајловски Данчо Димков Александар Гелески Ристо Иванов Модераторка на настанот беше Бети Деловска

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството

На 10 јуни 2021 од 13:00-13:45 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството“ со Зоран Стојковски, член на Управниот одбор на МКА 2000. Интервјуто го водеше претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков. Учеството беше отворено за секој заинтересиран, особено оние кои имаат практики на давање на консултантски услуги, технички вештини кои ги пренесуваат на своите клиенти, менторска поддршка, кои прават евалуација, развиваат предлог проекти, правење оценки на потреби [...]

Read more...