Соопштенија

Интервју со менаџмент консултант: Процес на сертификација на CMC консултант

Во рамките на месецот на консултантството, започнавме со серијата настани на т.н. „интервјуа со менаџмент консултант“ кои ги води Данчо Димков, претседател на МКА 2000. На 17 јуни 2021 од 18:00 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултантка на тема “Процес на сертификација на CMC консултант“со Бети Деловска, одговорна за CMC одброт на МКА 2000. Овој настан се организира по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 [...]

Read more...

ЈАВЕН ПОВИК за кандидати кои сакаат да се стекнат со звањето Сертифициран менаџмент консултант CMC®

CMC® – Certified Management Consultant – е меѓународен бренд и знак за квалитет кој вклучува највисоки стандарди во деловното советување и придржување до Етичкиот кодекс на менаџмент професијата. Асоцијацијата за менаџмент консалтинг “МКА-2000”, како единствена ополномоштена организација во Република Македонија за спроведување на процесот на сертификацијата за CMC®, ги повикува заинтересираните кандидати да поднесат пријави за сертификација. Loading…

Read more...

Панел Дискусија: Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици

На 14ти Јуни 2012, од 13:00-15:00 ч. се одржа втората панел дискусија на тема „Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици“. Овој настан се организираше по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 јуни 2011, а е во рамките на месецот на консултантството, што го организира МКА 2000. Панелисти беа: Глигор Михајловски Данчо Димков Александар Гелески Ристо Иванов Модераторка на настанот беше Бети Деловска

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството

На 10 јуни 2021 од 13:00-13:45 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството“ со Зоран Стојковски, член на Управниот одбор на МКА 2000. Интервјуто го водеше претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков. Учеството беше отворено за секој заинтересиран, особено оние кои имаат практики на давање на консултантски услуги, технички вештини кои ги пренесуваат на своите клиенти, менторска поддршка, кои прават евалуација, развиваат предлог проекти, правење оценки на потреби [...]

Read more...

Панел дискусија: Придобивките од членството во МКА 2000

На 7 јуни 2021 од 19-21 часот се организира онлајн дискусија на тема „Придобивките од членството во Асоцијацијата на македонски консултанти МКА 2000“ во организација на МКА 2000. За време на дискусијата имаше куси воведни излагања на 5 наши сегашни и поранешни членови на МКА 2000, на тема дефинирање на причините поради кои решиле да станат членови на оваа единствена асоцијација на менаџмент консултанти кај нас, што добиле од членството досега и како МКА 2000 им помогнала во развојот на [...]

Read more...

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 10/2018

За потребите на проектот „Иновентер – иновативна постојана социјална претприемничка обука“, INNOVENTER BMP1/1.3/2738/2017 Interreg BalkanMed Асоцијација за менаџмент консалтинг МКА 2000 објавува: ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 09/2018 за набавка на услуги за хотелско сместување и одржување на семинари за повеќе детали погледнете во прилоготПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 10-2018

Read more...

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 09/2018

За потребите на проектот „Иновентер – иновативна постојана социјална претприемничка обука“, INNOVENTER BMP1/1.3/2738/2017 Interreg BalkanMed Асоцијација за менаџмент консалтинг МКА 2000 објавува:   ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 09/2018 за набавка на услуги за хотелско сместување и одржување на семинари   за повеќе детали погледнете во прилоготПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 09-2018

Read more...

Покана за доставување понуди 8/2018

За потребите на проектот „Иновентер – иновативна постојана социјална претприемничка обука“, Асоцијација за менаџмент консалтинг МКА 2000 објавува: ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 08/2018 за набавка на услуги за хотелско сместување и одржување на семинари   за повеќе детали погледнете во прилогот Барање за прибирање понуди 8-2018

Read more...

Работилница – Презентација на проектот INNOVENTER (Охрид)

Асоцијација за менаџмент консалтинг МКА 2000 во рамките на проектот ве „Иновентер – Иновативна обука за стручно образование во сферата на социјалното претприемништво (INNOVENTER BMP1/1.3/2738/2017 дел од Interred BalkanMed) организираше две работилници во Охрид за презентација и промоција на проектот. Работилниците се одржаа во Хотел Престол на 12 и 13 јули.  На работлницата присуствуваа претставници од државните институции, експерти, наставници од средни стручни училишта, универзитетски професори, НВО и социјални претпријатија од регионот. Тема на работилницата на – инофрмативна и промотивна работилница    – промоција на [...]

Read more...

Работилница – Презентација на проектот INNOVENTER (Скопје)

МКА 2000 продолжи со организација на настаните во рамките на проектот ве „Иновентер – Иновативна обука за стручно образование во сферата на социјалното претприемништво овој за презентација и промоција на проектот. Работилниците се одржаа на 9 јули во Скопје Тема на работилницата на – инофрмативна и промотивна работилница (Скопје)   – промоција на пректот INNOVENTER   – презентација на проектот и работните пакети 3 и 4 На работлницата присуствуваа претставници од државните институции, експерти, наставници од средни стручни училишта, универзитетски професори, НВО и социјални претпријатија [...]

Read more...