Author - Igor Mishevski

Интервју со менаџмент консултант: Процес на сертификација на CMC консултант

Во рамките на месецот на консултантството, започнавме со серијата настани на т.н. „интервјуа со менаџмент консултант“ кои ги води Данчо Димков, претседател на МКА 2000. На 17 јуни 2021 од 18:00 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултантка на тема “Процес на сертификација на CMC консултант“со Бети Деловска, одговорна за CMC одброт на МКА 2000. Овој настан се организира по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 [...]

Read more...

ЈАВЕН ПОВИК за кандидати кои сакаат да се стекнат со звањето Сертифициран менаџмент консултант CMC®

CMC® – Certified Management Consultant – е меѓународен бренд и знак за квалитет кој вклучува највисоки стандарди во деловното советување и придржување до Етичкиот кодекс на менаџмент професијата. Асоцијацијата за менаџмент консалтинг “МКА-2000”, како единствена ополномоштена организација во Република Македонија за спроведување на процесот на сертификацијата за CMC®, ги повикува заинтересираните кандидати да поднесат пријави за сертификација. Loading…

Read more...

Панел Дискусија: Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици

На 14ти Јуни 2012, од 13:00-15:00 ч. се одржа втората панел дискусија на тема „Сертифициран менаџмент консултант – предности и предизвици“. Овој настан се организираше по повод десетгодишнината на членството на MKA 2000 во ICMCI (Меѓународниот совет на институти на менаџмент консултанти“ што се случи 11 јуни 2011, а е во рамките на месецот на консултантството, што го организира МКА 2000. Панелисти беа: Глигор Михајловски Данчо Димков Александар Гелески Ристо Иванов Модераторка на настанот беше Бети Деловска

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството

На 10 јуни 2021 од 13:00-13:45 часот се организираше онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Вмрежувањето на консултантите како клуч за раст на консултантството“ со Зоран Стојковски, член на Управниот одбор на МКА 2000. Интервјуто го водеше претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков. Учеството беше отворено за секој заинтересиран, особено оние кои имаат практики на давање на консултантски услуги, технички вештини кои ги пренесуваат на своите клиенти, менторска поддршка, кои прават евалуација, развиваат предлог проекти, правење оценки на потреби [...]

Read more...

Панел дискусија: Придобивките од членството во МКА 2000

На 7 јуни 2021 од 19-21 часот се организира онлајн дискусија на тема „Придобивките од членството во Асоцијацијата на македонски консултанти МКА 2000“ во организација на МКА 2000. За време на дискусијата имаше куси воведни излагања на 5 наши сегашни и поранешни членови на МКА 2000, на тема дефинирање на причините поради кои решиле да станат членови на оваа единствена асоцијација на менаџмент консултанти кај нас, што добиле од членството досега и како МКА 2000 им помогнала во развојот на [...]

Read more...

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 01/2018

За потребите на проектот „Иновентер – иновативна постојана социјална претприемничка обука“, Асоцијација за менаџмент консалтинг МКА 2000 објавува: ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ 01/2018 за набавка на услуги за превод   за повеќе детали погледнете во прилогот на Повик за преведувач Иновентер  

Read more...

Соопштение | CMC® MARK OF EXCELLENCE

ЕКСКЛУЗИВНО ВО МАКЕДОНИЈА! CMC® MARK OF EXCELLENCE Асоцијацијата за менаџмент консалтинг “МКА-2000” објавува ЈАВЕН ПОВИК за кандидати кои сакаат да се стекнат со звањето Сертифициран менаџмент консултант CMC® CMC® – Certified Management Consultant – е меѓународен бренд и знак за квалитет кој вклучува највисоки стандарди во деловното советување и придржување до Етичкиот кодекс на менаџмент професијата. Асоцијацијата за менаџмент консалтинг “МКА-2000”, како единствена ополномештена организација во Република Македонија за спроведување на процесот на сертификацијата за CMC®, ги повикува заинтересираните кандидати да поднесат пријави за сертификација. [...]

Read more...

Реализирани два проекти за евалуатори, финансирани со грантови од IOCE

МКА 2000 е добитник на 2 гранта на повикот на IOCE (Меѓународна организација за соработка во евалуација) за проекти во областа на евалуација на проекти и професионални стандарди за евалуатори. Првиот проект: RI-MEN,Регионална интеграција на македонската мрежа на евалуатори  ќе се спорведе во партнерство со Мрежата на евалуатори од Западен Балкан, со седиште во Љубљана ( WBEN) .  Фокуст на проектот е јакнење на капацитетот на МКА 2000 за евалуација на политики и опфаќа три главни компоненти: 1) Идентификување на потребите на институциите и професионалните [...]

Read more...

Соопштение

Почитувани колеги, MCA 2000 изработува Каталог на менаџмент консултанти. Во овој Каталог на менаџмент консултанти ќе бидат содржани информациите, профилите, како и резимеата на сите оние кои ќе бидат заинтересирани за пријавување во истиот. Овој Каталог на менаџмент консултанти ќе се користи како интерна дата база во MCA 2000 и ќе се споделува на сите заинтересирани страни кои ќе имаат потреба од менаџмент консултант и консултанстски услуги. Воедно, оваа иницијатива за формирање на Каталог на менаџмент консултанти е прифатена и [...]

Read more...

Прва регионална Конференција на евалуатори од Западен Балкан на 28-29 Октомври во Сараево

Мрежата на евалуатори на Западен Балкан -WBEN организира регионална конференција на евалуатори на 28-29 Октомври 2015 во Сараево, БиХ. Во тек е поднесување на трудови. Повеќе детали за начинот и времето на поднесување на стручни трудови од областа на евалуацијата

Read more...