Author - Dancho

Интервју со менаџмент консултант: Значењето на Евалуацијата во функција на општествениот развој

На 21 Ноември 2021 од 15:00-15:30 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Значењето на Евалуацијата во функција на општествениот развој“ со Влатко Данилов, член на Надзорен одбор на МКА 2000. Интервјуто го води претстедателот на МКА 2000, Данчо Димков.

Read more...

Интервју со менаџмент консултант: Пристап до финансии – правилна подготовка на МСПа за можностите во Македонија и странство

На 20 Јули 2021 од 15:00 часот се организира онлајн интервју со менаџмент консултант на тема “Пристап до финансии – правилна подготовка на МСПа за можностите во Македонија и странство” со Александар Целески како специјален гостин.

Read more...

Панел дискусија: Важноста на евалуацијата за развојот на општеството

    Онлајн панел дискусијата на тема „ВАЖНОСТА НА ЕВАЛУЦИЈАТА за развојот на општеството“ е во организација на МКА 2000 и на Македонската Мрежа за Евалуација (МЕН) која функционира како дел на МКА2000. Учеството е отворено за секој заинтересиран, особено оние кои имаат практики на давање на консултантски услуги, технички вештини кои ги пренесуваат на своите клиенти, менторска поддршка, кои прават евалуација, развиваат предлог проекти, правење оценки на потреби за обука, обучуваат други лица. Панелисти ќе бидат сегашни и поранешни членови на МКА [...]

Read more...

Известување до медиумите

Скопје, 24 јуни 2021 Во четвртокот, 24 јуни во Јавна соба, Скопје со почеток од 17:00 се одржа свечено доделување на плакети на досегашните 4 претседатели на Асоцијација на менаџмент консултанти – МКА-2000 кои ја извшуваа својата функција од основањето на МКА2000 на 18 мај 2000 до денес. Плакетите им беа доделени за особен придонес кон промоција на менаџмент консалтингот и раководење со МКА 2000 во различни периоди и тоа: Љубомир Трајковски (2000-2009г.) Живко Димов (2009-2011г.) Ристо Иванов (2011-2015 г.) Влатко Данилов (2015-2021г.) Оваа активност [...]

Read more...