Васко Темелковски

Васко Темелковски

Искусен консултант, тренер, обучувач и проверувач со преку дваесет години искуство во консултантската индустрија во САД и Македонија. Има завршено Правен факултет и Политички науки на Рамапо Колеџ во Ну Џерси и постидпломски (МБА) студии на Шефилд Универзитетот во Солун како државен стипендист “Борис Трајковски”. Работно искуство во САД и Македонија вклучува работење во големи и реномирани консултантски компании како Pricewaterhouse Coopers, Mellon Financial Corporation, Mellon Human Resource & Investment Solutions Affiliated Computer Services и Еуромак Контрол, како бизнис аналитичар, лидер на проекти и тим менаџер. Дел од големи и задоволни клиенти со кои соработувал вклучуваат Bell Atlantic, Verizon, Lockheed Martin и Chevron Texaco. Последните 10 години во Македонија и регионот работи како проверувач/аудитор и обучувач во полето на ISO стандардизација (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, ISO 20000-1 итн).

More Info